Om ALL IN YOGA

Menneskets KROP kan sammenlignes med en motor eller en maskine. For at en motor kan fungere optimalt har den brug for en nænsom vedligeholdelse, der plejer alle detaljer, smøring, energi og et fornuftigt styresystem.

Yoga styrker din krop

Når du dyrker yoga:

  • Styrkes og smøres muskler, led og bindevæv
  • Masseres de indre organer og kredsløbet forbedres
  • Sættes der via åndedrættet gang i udrensningsprocesser og affaldsstoffer udskilles
  • Afkøles kroppen gennem en afsluttende afspænding, hvor energidepoterne lades op

De fysiske øvelser i yoga (asanas) styrker og arbejder med de svage områder i kroppen.

Gennem simple yogaøvelser forbedres kropsbevidstheden og giver et positivt syn på kroppen.

Ro i sindet med yoga

Som ingen anden bevægelsesform påvirker yoga dit SIND. Yogastillinger bearbejder den fysiske krop, mens afspænding, åndedræts- og meditationsøvelser bidrager til at kontrollere og berolige sindet. Dette er nogle af de ting, der adskiller yoga fra andre bevægelsesformer.

Meditation er et redskab til at arbejde med sindet, og der findes mange forskellige former for meditation. Man udøver meditation for at opnå indre ro, klarhed og/eller nærværende opmærksomhed. Der kan være instruktioner undervejs, eller man kan sidde i stilhed og udføre en øvelse, man på forhånd har lært.

I yoga arbejdes med forskellige typer af åndedrætsteknikker kaldet pranayama. Teknikkerne kan både være et redskab til at opnå indre og ydre ro og afstresning. De kan sørge for optimal udnyttelse af lungekapaciteten, og det dybe åndedræt er naturlig træning af bækkenbund og kernemuskulatur. Her har jeg skrevet lidt om åndedrættet og beskriver 3 teknikker.

Yoga skaber balance, kropsbevidsthed og velvære i form af sindsro og ny energi.

Sjæl og bevidsthed

SJÆLEN er for mig den åndelige essens. Det er menneskets indre liv, følelser, tanker, erindringer, forestillinger – ja bevidsthed. Igennem en bevidst yogapraksis kan man udforske sit indre liv og dykke ned i sjælens oplevelser.

Yoga kan dyrkes af alle uanset alder og køn, og det er ligegyldigt, hvor smidig man er.
Yoga betyder “at forene”. Forening af åndedræt og bevægelse. Forening af krop, sind og sjæl.